Hírek


A Hyundai Motor globális formatervezési igazgatója, SangYup Lee elnyerte az FAI formatervezési nagydíjat


  • A Hyundai globális formatervezési központjának vezetője, SangYup Lee átvette a Festival Automobile International (FAI) formatervezési nagydíját
  • A kitüntetés Lee úr több mint 20 éves pályafutását, valamint a Hyundai formai kiválóságában vállalt szerepét ismeri el
  • Az FAI zsűrije egy emberként, ellenszavazat nélkül ítélte oda SangYup Lee részére a díjat
SZÖUL, 2021. január 27. — A Hyundai Motor Company a mai napon bejelentette, hogy SangYup Lee alelnök úr, a Hyundai globális formatervezési központjának igazgatója nyerte el az idén 36. alkalommal megrendezett Festival Automobile International (FAI) nagy becsben tartott formatervezési nagydíját.

„Hatalmas megtiszteltetés elnyerni a Nagydíjat.”mondta Lee alelnök úr. „Vallom, hogy munkánkkal hozzá kell járulnunk egy jobb jövő megteremtéséhez, és ahhoz, hogy a Hyundai az ügyfelek életstílusához igazodó, értékes idejüket tiszteletben tartó formatervezéséről váljon ismertté. Ezt a kitüntetést ajánlom mentoraimnak és mindazon munkatársaimnak, akik pályafutásom során családtagként fogadtak be.”

Miután 2016-ban csatlakozott a Hyundai Motorhoz, a világ legismertebb luxusautó-márkáinál szerzett, több mint 20 évnyi, széles körű tapasztalatát hasznosítva Mr Lee sikeresen alakította át a vállalat formai stratégiáját és irányát. 2018-ban nevezték ki a Hyundai globális formatervezési központjának az élére. Ezt követően számos díjnyertes projekten dolgozott, köztük a Hyundai legújabb elektromos koncepciójárművén, a 'Prophecy' tanulmányon.

„A zsűri minden évben megválasztja a formatervezési nagydíj nyertesét. Az idei szavazáson egy emberként szavaztunk SangYup Lee-re, elismerve nagyszerű munkásságát.”nyilatkozta az FIA egyik munkatársa. „A kitüntetéssel külön szerettük volna elismerni a Hyundai Prophecy letisztult, szépséges esztétikumának megvalósításában vállalt szerepét.”

A 2020 márciusában bemutatott Hyundai Prophecy egy jövőbe mutató, elektromos tanulmányautó, amely a vállalat legújabb formai filozófiáját, az érzéki sportosságot testesíti meg. A Prophecy a legkülönfélébb globális formatervezési fórumokon nyert elismerést, a 2020-as Red Dot Awards-tól kezdve a 2020-as International Design Excellence Awards-on át a 2020-as GOOD DESIGN Awards-ig.

Az idén 36. évében járó FAI valóságos intézménynek számít az autóipari formatervezés világában. A formatervezési nagydíjat globális innovációs stratégiájukkal vagy esztétikai törekvéseikkel érdemelhetik ki egyének vagy vállalatok. A korábbi díjazottak között olyan legendás neveket találunk, mint Ian Callum, a Jaguar egykori vezető formatervezője, vagy Peter Schreyer, a Hyundai Motor Group dizájn menedzsmentért felelős elnöke.