Hírek


A Hyundai Motor három díjat nyert a 2022-es Autocar Awards-on


  • SangYup Lee, a Hyundai globális formatervezési központjának a vezetője, a Hyundai Motor Company ügyvezető alelnöke az Év formatervezési hőse címet nyerte el, amiért felügyelete alatt megvalósulhatott az IONIQ 5 és más közkedvelt modellek
  • A Hyundai i20 N elnyerte Nagy-Britannia leginkább megfizethető sportos autója címet
  • A Hyundai Santa Fe lett az Év legjobb felső kategóriás autója


A Hyundai Motor három díjat nyert a 2022-es Autocar Awards-on


SZÖUL, 2022. május 11. – A Hyundai Motor Company három trófeával távozott 2022. évi Autocar Awards díjátadójáról. A világ legrégebb óta működő autós magazinjának szerkesztői SangYup Lee ügyvezető alelnök urat, a Hyundai globális formatervezési központjának vezetőjét kiáltották ki az Év formatervezési hősének; a Hyundai i20 N-t választották meg Nagy-Britannia leginkább megfizethető sportos autójának, míg a Hyundai Santa Fe a legjobb felsőkategóriás autó címet érdemelte ki.

A rangos Autocar Awards az autóipar leginkább kiemelkedő teljesítményeit ismeri el, legyen szó innovatív technológiákról vagy az átlagon túlmutató dizájnról. A 2022-es díjátadó újdonsága, hogy egyszerre adták át a Nagy-Britannia legjobb sportos autói, valamint a Nagy-Britannia legjobb autói díjakat; így az Autocar Awards minden eddiginél pontosabban tükrözi az autóipar pillanatnyi helyzetét. Az érintettek idén végre ismét személyesen vehettek részt a díjátadó ünnepségen, aminek az impozáns Silverstone Wing rendezvényközpont adott otthont.

Az Év formatervezési hőse címet minden évben egy olyan személynek ítélik oda az Autocar szerkesztői, aki munkásságával jelentős mértékben befolyásolta az autóipari formatervezés világát – nem csak az előző tizenkét hónapban, de egész pályafutása alatt. SangYup Lee általános elismerést vívott ki a Hyundai globális formatervezési központjának vezetőjeként végzett munkájával, mindenekelőtt azzal az IONIQ 5 modellel, amely a közelmúltban elnyerte a Világ év autós formaterve, a Világ év autója, valamint a Világ év elektromos járműve címeket.

Ugyanakkor a döntőbírákat leginkább az a kimagasló formatervezési filozófia nyűgözte le, amely Lee úr vezetése alatt jellemző volt a Hyundai márkára. A 2021. évi iF Design Awards formatervezési díjátadóján kilenc különböző kategóriában ért el győzelmet a Hyundai; a márkát sorban kilencedik éve díjazzák ezen a rangos design pályázaton. 2021 elején a Hyundai négy különböző GOOD DESIGN díjban részesült, többek között azért a Prophecy tanulmányautóért, amely a Red Dot dizájnversenyén elnyerte a legjobbaknak járó 'Best of the Best' címet.

„SangYup Lee 2016 óta dolgozik a Hyundai-nál. A Hyundai és a Genesis márkák vezető formatervezőjeként tizenegy globális formatervezési központ 700 alkalmazottjának munkáját összehangolva nem kevesebb mint ötven sorozatgyártású típus születésénél bábáskodott.” – mondta Mark Tisshaw, az Autocar magazin szerkesztője. „Felügyelete alatt teljes mértékben átalakult, és egyre szélesebb körben vívott ki elismerés magának a Hyundai formai iránya. Ez nem csak az IONIQ 5 modellre igaz, de a hamarosan érkező IONIQ 6 ÉS IONIQ 7 típusokra is, amelyeket a Prophecy, illetve Seven tanulmányautók előlegeztek meg.”

A Hyundai Motor három díjat nyert a 2022-es Autocar Awards-on

„Az Év formatervezési hőse díj korábbi győzteseit ismerve igazi megtiszteltetés, hogy olyan emberekkel vállalhatok most közösséget, akikre én magam is hősként tekintek.” – mondta Lee úr. „Köszönöm az Autocar szerkesztőinek, hogy ezzel a rangos díjjal elismerték a Hyundai globális formatervezési központjának a munkáját. A vállalat formatervezőinek és mérnökeinek nevében hálásan veszem át a kitüntetést. Ők azok az elhivatott, tehetséges és végtelenül kreatív emberek, akik a világ minden pontján azon fáradoznak, hogy folyamatos innovációkkal újraalkossák márkánkat.”

A Hyundai Motor két termékkategóriában is első helyezést ért el az Autocar Awards díjátadón. Az i20 N modellt Nagy-Britannia leginkább megfizethető sportos autójának választották meg. „Az i20 N meglehetősen magabiztosan győzött a kategóriában.” – mondta Mark Tisshaw. „A zsűri öt tagja egyenként 25-25 pontot adhat bármely autónak. Az i20 N összese 102 ponttal zárta a szavazást, messze megelőzve a második helyezettet. Az i20 N-t komolyan kell venni: egy rendkívül harmonikus, következetes ajánlat azok számára, akik élvezik a vezetést. A modell érdemben erősíti a Hyundai N sportos almárkáját, és még a nagyobb i30 N eleve lenyűgöző teljesítményét is túlszárnyalja.”

A Hyundai Motor három díjat nyert a 2022-es Autocar Awards-on

A Hyundai i20 N 2019-es piaci bevezetése óta mindenkit lenyűgözött. Számos elismerésben részesült, többek között elnyerte a Top Gear 'Év autója' díját, valamint az Év brit sportautója címet. A gazdagon felszerelt i20 N a Hyundai N sportmárkájának erősségeit az elismert i20 alapmodell sikerével ötvözi. Az i20 N nem csak ihletet merített a többszörös raligyőztes i20 Coupe WRC versenyautóból, de részben műszaki tartalmát is ikonikus rokonától örökölte. A sportos kisautó közúton és a versenypályán egyformán otthonosan mozog, a márkára jellemző, lélegzetelállító vezetési élménnyel ajándékozva meg pilótáját.

A Hyundai harmadik díjazottja a Santa Fe szabadidőjármű, amelyet az Év legjobb felső kategóriás autójának választottak meg az Autocar szerkesztői. Ahogy Mark Tisshaw fogalmazott, „aki úgy gondolja, hogy egy nagy autó nem lehet takarékos és megfizethető; hogy egy keményvonalas szabadidőjármű nem lehet kényelmes és otthonos; vagy, hogy a plug-in hibrid technológia túlságosan sok kompromisszumot kíván a mindennapi családi használat során, arra rácáfol a Santa Fe.”

A Santa Fe a Hyundai legrégebben gyártott szabadidőjárműve, amelyet 2001-ben kezdtek el forgalmazni Európában. A felső középkategóriás szabadidőjármű mindig is kényelméről, tágas helykínálatáról, gazdag felszereltségéről és funkcionális belső kialakításáról volt híres. Legújabb kiadása pedig számos területen továbbfejlődött, így minden eddiginél fényűzőbb, igényesebb ajánlatnak számít. A most először hibrid és plug-in hibrid hajtáslánccal is elérhető modell merész, karakteres formavilágához új generációs technológiai és biztonsági funkciók társulnak.

„Hatalmas teljesítmény, hogy a Hyundai nyerni tudott ezekben a rendkívül magas színvonalat követelő piaci szegmensekben.” – mondta Che Young Kim, a Hyundai Motor Group termékrészlegének vezetője. „A díjak jól szemléltetik, milyen kemény munkával fejlesztjük világszínvonalú termékeinket, egyben elismerik azoknak a nagyszerű személyeknek az erőfeszítéseit, akik formatervezési és termékfejlesztései csapatainkban dolgoznak. A Santa Fe és az i20 N két nagyon eltérő karakterű jármű, ugyanakkor összeköti őket az az eredetiség, ötletesség és műszaki szakértelem, amely életre hívta őket.”