Hírek


A Hyundai Motor bemutatta a hetedik generációs Grandeur zászlóshajó szedán vadonatúj formatervét  • A külső és belső dizájn a Grandeur hagyatéka előtt tiszteleg, ugyanakkor kijelöli az utat a prémium mobilitás jövője számára
  • Az orr és a far Seamless Horizon kialakítása kihangsúlyozza a Grandeur széles kiállását és nagyautókra jellemző arányait
  • A nyújtott tengelytáv, a szélvédő merészen visszahúzott töve és a hátrébb költöztetett C-oszlop tágas, sportos hangulatot ébreszt
  • A tágas belső tér újraértelmezi az eredeti Grandeur modell úttörő formavilágát, és pihentető, regeneráló oázist teremt

A Hyundai Motor bemutatta a hetedik generációs Grandeur zászlóshajó szedán vadonatúj formatervét

SZÖUL, 2022. október 19. – a Hyundai Motor Company a mai napon bemutatta a Grandeur (a Koreán kívüli piacokon Azera) zászlóshajó szedán hetedik generációjának merész formatervét. A vadonatúj modell a hatodik generáció 2016-os bemutatkozása után mindössze hat évvel lép színre.

A Grandeur típusnév még 1986-ban jelent meg, mint a Hyundai felső kategóriás szedánja, és egy csapásra a koreai limuzin-piac meghatározó szereplőjévé nőtt, amelynek formavilága és innovatív megoldásai a siker és a prémium minőség szinonimájává váltak. A hetedik generációs Grandeur a kifinomultság és az igényesség vadonatúj szintjét nyújtja. Bővelkedik az innovatív stílusjegyekben és ultramodern részletekben, ami pontosan tükrözi a mobilitási piac jelenleg zajló, radikális átalakulását, miközben tiszteletben tartja a modell legendás hagyatékát.

„A hetedik generációs Grandeur egyszerre jelképezi a Hyundai múlt iránt érzett tiszteletét, és a jövő irányába mutatott elkötelezettségét.” – mondta SangYup Lee alelnök úr, a Hyundai formatervezési központjának igazgatója. „Érzelmeket ébresztő formatervvel és kifinomult ügyfélélménnyel állítunk új mércét a prémium szedánok piacán.”

A művészet és a technológia tökéletes egységét megvalósító külső formaterv

A vadonatúj Grandeur külső formatervét részben a korábbi generációs modellek ihlették, részben a Hyundai Motor azon filozófiája vezérelte, hogy a múltban való elmélyülést a jövőbe vezető irány kijelölésével ötvözzék.

A modell egyik leginkább meghatározó jellemzője a karosszéria nyers optikai tömege, és az a szinte ösztönös arányérzet, ami egyensúlyt teremt a prémium járművek és a sportautók stílusjegyei között. A vadonatúj Grandeur karakterét meghatározza a hajnal első fénysugarai által ihletett Seamless Horizon (azaz „tökéletes látóhatár”) stílusú világítótest, amely kihangsúlyozza a modell széles kiállását, és harmonizál a parametrikus ékszer szépségű hűtőmaszkkal. A Seamless Horizon lámpatest a technológia és a művészet tökéletes egységét testesíti meg, egyben meghatározza a Grandeur jövő-orientált, racionális formavilágát.

A nagyautó jelentős optikai tömegét erősíti az az egyetlen karaktervonal, amely könnyedén, vízszintesen fut végig az első lámpatestektől a hátsókig. Átszeli a karosszéria letisztult, minimalista oldalfalait, amelyek az ablakkeret nélküli oldalajtókkal és a lemezekbe simuló, onnan szükség esetén automatikusan kiemelkedő kilincsekkel egyetemben jól tükrözik a modell kortárs stílusát és kifinomultságát.

A Grandeur nyújtott tengelytávja jól harmonizál a szélvédő tövének és a C-oszlopnak a merész, hátrébb húzott kialakításával, ami egyszerre biztosít kiváló térérzetet, valamint sportos, dinamikus arányokat.

A Seamless Horizon dizájn a feszes rajzolatú far szélességében húzódó, karakteres kombinált lámpatesten is visszaköszön, kihangsúlyozva a modell kecses, mégis magabiztos kiállását.

A Hyundai Motor bemutatta a hetedik generációs Grandeur zászlóshajó szedán vadonatúj formatervét

Pihentető, regeneráló oázisként újraértelmezett belső tér

A vadonatúj Grandeur esetében a Hyundai Motor belső tere körülöleli a vezetőt, és prémium, fenntartható anyagokkal teremt letisztult, komfortos pihenőhelyet, amely lélegzetvételnyi megnyugvást kínál a zsúfolt mindennapokban.

A környezeti hangulatvilágítás az ajtók borításától a műszerfal elülső feléig húzódik; az integrált kijelző jobb felső sarkának interaktív megvilágítása vadonatúj ügyfélélményt kínál. Az ajtópanel mintázatán igényes koreai stíluselemek köszönnek vissza. Ezek a részletek együtt pihentető, regeneráló környezetet hoznak létre az utasok számára.

A kormánykerék rajzolatát az első generációs Grandeur egyküllős volánja ihlette; ennek modern reinkarnációja a kezelőszervek integrálása és újrarendezése jóvoltából optimalizált vezetési környezetet eredményez. A sebességváltó kart a kormánykerékre költöztettük. Így felszabadult a padlókonzol, ahol a Hyundai letisztult tárolási megoldásokat és vezeték nélküli töltési lehetőségeket kínál, a legváltozatosabb életstílusokhoz és online kapcsolódási igényekhez szabva.

A kecsesen kidolgozott beltéri felületeken valódi fával, alumíniummal és természetes módon megfestett Nappa bőrrel találkozunk; utóbbit hagyományos koreai mintázattal steppelik, ami még egyedibbé és kifinomultabbá teszi megjelenését. A szedán belső és külső tere egyaránt bővelkedik fenntartható anyagokban. A környezettudatos módszerrel feldolgozott Nappa bőr mellett higiénikus, antibakteriális bőrt találunk különböző, gyakran megérintett pontokon.